Skip to content

Altakalenderen

Northern Lights in Alta, Norway

Januar

Blålys på sitt mest fascinerende byr på sterke naturopplevelser og unike fotomotiv. Av og til snøstormer så man kjenner at man er på 70° Nord. Sola skinner på terrassen 20. januar.

Februar

Ski-, snøscooter- og isfiskesesongen starter. Om isen har lagt seg på sjøen, er det tid for å prøve torsk eller skrei med pilken og by på møljemiddag. NB! I år skal vi på snøscootersafari over Finnmarksvidda til Karasjok.

Mars

Borealis vinterfestival, matfestival og scootercross i Alta sentrum. Finnmarksløpet, Europas lengste hundeløp med opptil 1500 hunder i byen ved start. Nordlyset er på sitt sterkeste ved vårjevndøgn 21. mars.

April

Påskefestival i Kautokeino. Vi kaster lasso, deltar i reinkappkjøringen og spiser bidos til middag. Resten av tiden nyter vi de stadig lengre og lysere dagene i den sydvendte alpinbakken.

Mai

Topptur i midnattsol på Øksfjordjøkulen. Off-piste på tilbaketuren og deretter fisketur på Lopphavet. NB! Alta soul- og bluesfestival. Siste scootertur for sesongen.

Juni

Siste skitur på vidda. Skarpt skareføre og midnattsol. Tid for å klargjøre fluestanga. Sjøørret og sjørøye på tur inn Altafjorden. Sesongen starter i lakseførende elver i Vest-Finnmark. 10-talls vassdrag skal prøves.

Juli

Utflukter, fotturer og late dager på terrassen! Vi besøker samebygdene Karasjok og Kautokeino, fiskeværet Havøysund, verdens nordligste by Hammerfest, Nordkapplatået og severdigheter i Alta.

August

Myrene bugner av rødgule multebær, store felt med gule kantareller rett utenfor døra, feit røye og fjellørret venter på storfiskeren. Havfiskefestival på Sørøya.

September

Tusener av kvadratkilometer med Europas beste rypeterreng ligger klart. Noen vil prøve harejakt ute på øyene. Flotte nordlysopplevelser rundt høstjevndøgn den 21. september.

Oktober

Vi tar en langhelg ved en av fiskecampene til Sarves Alta i Altafjorden, egner liner, setter trollgarn og flyndregarn og forventer mer enn 20 ulike slag matfisk. Kveita er dronningen i fangsten.

November

Dagene blir kortere og blålyset skaper vakre naturbilder og intim stemning. Den første snøen legger seg og er vi heldige kan vi ta den første skituren.

Desember

Mørketid kaller man det sørpå. Tiden for blålys kaller vi det i SarvesAlta. Jul og nyttår i SarvesAlta må bare oppleves!