Skip to content

Alta

Alta og omegn, året rundt

Alta er den største byen i Finnmark. I Alta satses det stort på bolyst for byens innbyggere og det tilrettelegges for at innbyggerne skal være i aktivitet. Alta sentrum begynner etterhvert å ta form. Alta sentrum har gågate og to kjøpesenter med tilsammen rundt 100 butikker. I enden av gågata ligger Nordlyskatedralen. Alta er en levende by med aktiviteter og happeninger gjennom hele året.

Alta har de senere år tatt navnet Nordlysbyen. Det er ikke tilfeldig. Vinterstid kan du oppleve et fantastisk fargespill på himmelen. Gamle sagn sa at dersom du vinker til nordlyset med et hvitt tøystykke vinker det tilbake. Barn som vokser opp i Alta har stor respekt for nordlyset. Verdens første nordlysobservatorie lå på Halddetoppen utenfor Alta.

Sommeren er like fantastisk med sine lange lyse netter og midnattsolens fargespill.

Alta museum med sine helleristninger har status som verdensarvsenter for bergkunst.

Nordlyskatedralen som åpnet i februar 2013 er Altas nye stolthet. Arkitekturen skal gjenspeile nordlys. Katedralen er i tillegg til arena for kirkelige handlinger allerede blitt en populær konsertarena for musikk i alle sjangere.

Det skal være lett å være aktiv i Alta. Vinterstid har byen en rekke lysløyper som knyttes sammen til Byløypa. Vi har et fantastisk alpinanlegg i Rafsbotn, bare 20 minutters kjøring fra Alta. På sommeren tilrettelegges det for toppturer og Alta har etterhvert blitt en aktiv sykkelby.

Alta er en levende by med festivaler og arrangement gjennom hele året. Her nevnes Borealis vinterfestival, Finnmarksløpet, Alta Soul og Blues festival, Offroad Finnmark. Aronnesrocken. City scene er kåret til en av Norges beste konsertscener og tilbyr varierte konserter gjennom hele året.